{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Greywacke Sauvignon Blanc

Rypäleet tulevat eri tarhoilta Marlboroughsta. Tarkemmin viinitarhat sijaitsevat Brancott Valleyn ja Wairaun Plainsin ympärillä. Maaperä on vaihteleva ja köynnösten sidontaan käytetään paljon työtunteja. Näin saadaan hyvä tasapaino lehvästön ja rypäleiden välille. Jos lehvästö kasvaa liikaa rypöleet joutuvat varjoon ja voivat kypsyä epätasaisesti. Rypäleet kerätään yöllä jotta lämpötila olisi tarpeeksi viileä. Rypäleet toimitetaan välittömästi viinilään jossa ne pursitetaan hellävaraisesti. Sen jälkeen viinin käyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa. Osa, noin 20 %, käy villihiivan avulla. Viini lepää sakkansa päällä heinääkuuhun asti jolloin villihiivalla käynyt viini yhdistetään muiden tankkien viiniin. Sen jälkeen viini lepää muutaman kuukauden ennen kuin pullotusta.

Laajasta tuoksusta löytyy tuoretta basilikaa, kypsien tomaattitamien lehtiä, päärynää, mandariinia ja eloisaa sitrusta. Maku on raikas ja siinä on hyvä hapokkuus jota mineraalisuus hienosti tasapainottaa. Pitkään viipyvässä herkullisessa jälkimaussa maistuu päärynää ja sitrusta.

Viini maistuu loistavasti sellaisenaan mutta sopii hienosti haalean vuohenjuustosalaatin seurassa, avokadon, pinjansiementen ja oliiviöljystä, hunajasta ja sitruunasta tehdyn salaattikastikkeen kera.

Alkossa vakiovalikoimassa. Tuotenumero 520547, hinta 19,99 €.

Nimi Greywacke Sauvignon Blanc
Tuottaja Greywacke
Viinintekijä Kevin Judd
Maa Uusi-Seelanti
Alue Marlborough
Rypäleet 100 % Sauvignon Blanc
Vuosikerta 2017
Kypsytys Ruostumattomissa terästankeissa, noin viidesosan käyminen tapahtuu villihiivan avulla
Pakkaus Pullo (750ml)
Tuotenro 520547
Tuoteryhmä valkoviini
Varastotilanne Varastossa