{{ item.num }}st {{ item.wine.name }} ({{ item.wine.wine_sbart }})
Du har {{ $storage.wineNum }} {{ $storage.wineNum == 1 ? 'flaska' : 'flaskor' }} i din beställningslista

Lataa tuottajasivu

Tuotteet


Azorien viinillä on pitkät perinteet jotka johtavat ensimmäisiin asukkaisiin jotka saapuivat keskellä Atlantin valtamerta sijaitseville saarille 1400-luvun alussa. Asukkaat olivat uudisraivaajia Portugalista jotka kokeilivat erityyppisiä viiniköynnöksiä. Lopulta he löysivät lajikkeet jotka soveltuivat parhaiten saarien maaperään ja ilmastoon.

Vuosikausia viinituotanto menestyi ja tuotanto oli merkittävä. Jo 1500-luvulla alettiin puhua Verdelho-rypäleestä. Viineillä oli hyvä maine ja merten yli ne saapuivat hiljattain löydettyyn Amerikkaan. 1700-luvulla viiniä vietiin Azoreilta Pohjoisamerikkaan, Antilleille ja myös Venäjälle. Kun Tsaari Nikolai II syöstiin vallasta 1917 hänen kellaristaan löytyi viiniä Azorien Pico-saarelta. 1800-luvulla viini saapui Brasiliaan jossa sitä suositeltiin lääkkeeksi. 1800-luvun puolivälissä Azorien viinituotanto oli melkein 10 miljoonaa litraa. Mutta sitten Picon viiniviljelmät kärsivät härmästä ja vain muutama vuosi myöhemmin saapui tuhoisa viinikirva Phylloxera Vastatrix. Se oli vakava taloudellinen isku aiemmin niin menestyksekkäälle viinituotannolle ja vaikutukset ylsivät Picon lisäksi myös muille saarille. Ennen tätä Pico oli erittäin hyvinvoiva, siihen oli vaikuttanut viinituotannon lisäksi myös valaanpyynti. Nyt alkoi maastamuutto USAhan ja vain muutamassa vuosikymmenessä puolet Picon väestöstä muutti länteen.

Tänä päivänä Azores Wine Companyn ja sen kolmikon António Marçanitas, Felipe Rochas och Paulo Machados viinituotanto on tuonut Picon viinit uudestaan maailman tietoisuuteen. Viinejä viljellään kauniissa kulttuurimaisemassa joka historialliesti on kehittynyt viinituotannon kautta. Vuodesta 2004 Picon viinitarhat ovat UNESCOn maailmanperintöluettelossa.

Picon ainutlaatuiset viinitarhat ovat verrattavissa valtaviin kivilabyrintteihin joissa jokaista viinitarhaa ympöroi parimetrinen muuri joka on rakennettu suojaamaan tuulelta. Viinitarhat on jaettu pienempiin, usein vain parin neliömetrin kokoisiin palstoihin, n s currais. Näille pienille palstoille istutettiin vain muutamia maata pitkin kasvavia viiniköynnöksiä. Viinitarhoista tuli tämännäköisiä osittain siksi että palstoilla oleville kiville piti löytää käyttöä kun viiniköynnökset istutettiin ja osittain siksi että köynnökset tarvitsivat suojaa tuulelta. Muurit muodostavaat täydellisen mikroilmaston jossa köynnökset ovat suojassa tuulelta ja auringon lämpö varastoituu huolellisesti rakennettuihin muureihin.

Azores Wine Company on pikkuhiljaa alkanut ostaa vanhoja ja vaikeapääsyisiä curais-viinitarjoja tuodakseen ne uudestaan näkyville. Sen jälkeen he ovat aloittaneet huolellisen uudelleenistutuksen. Se on haaste koska maaperä on kivinen ja näin kuivuu nopeasti. Salaisuus piilee siinä että käytetään tekniikkaa jonka mukaan luonnollisia laavakiven halkeamia suurennetaan iskemällä niihin teräspaaluja. Halkeamat täytetään sen jälkeen mullalla. Vulkaanin rinteillä kasvaa erikoinen sammal jota käytetään veden varastointiin. Sammal kerää kastetta joka valuu maahan jossa siihen sekoittuu minerelaaja ja ravinteita ja tätä viiniköynnökset pystyvät hyödyntämään.

Nyt Azores Wine Companylla on suunitteilla uusi viinilä Picon saarella keskellä 30 hehtaarin suuruista curraisia jonka he ovat hankkineet lentokentän läheltä. Kun se on valmistunut saarella käyvät monet valasharrastajat saavat seuraa viiniharrastajista.